Close

Verlovingsringen & trouwringen

Verlovingsring

De verlovingsring wordt bij Nederlandse rooms-katholieken aan de ringvinger van de rechterhand gedragen, bij Nederlandse protestanten aan de linkerhand. In Noord-Amerika dragen verloofden hun ring meestal aan de linker ringvinger. Volgens het volksgeloof moet men de verlovingsring altijd aan de derde vinger van de linkerhand dragen en als deze de eerste keer wordt omgeschoven moet de ring driemaal worden rondgedraaid terwijl men tot tien telt. Wij hebben vele verlovingsringen in onze huiscollecte uit binnen- en buitenland, verder werken wij graag met het merk R&C, onze vaste leverancier voor mooie aanzoek ringen.
 

Gouden trouwringen Vincent van Hees   aanzoeksring R&C   trouwringen Niessing Bussum

 

Trouwringen

De trouwring wordt gedragen als teken van trouw en het geloof dat de relatie voor eeuwig zal zijn. Het feit dat een ring geen begin en einde heeft, zal hiertoe hebben bijgedragen. Het is wereldwijd gebruikelijk de trouwring om de ringvinger van de linkerhand te dragen, echter mensen die protestants of orthodox zijn dragen de trouwring aan de ringvinger van de rechterhand. Een gebruik van weduwen en weduwnaars is om de ring van de overleden geliefde achter de eigen trouwring te dragen. De ringvinger stond volgens het volksgeloof in verbinding met het hart en was dus de meest geschikte vinger om een trouwring aan te dragen.
 

Huwelijksplechtigheid

Het uitwisselen van de ringen is al eeuwen een vast onderdeel van de huwelijksplechtigheid. In de katholieke Kerk is dit zelfs een verplicht onderdeel van de huwelijksinzegening. De ring werd om de ringvinger van de linkerhand gedragen. Terwijl de katholieken door bleven gaan met het inzegenen van trouwringen, hadden de protestanten de trouwring afgezworen. Pas in de negentiende eeuw voerden de protestanten het gebruik van de trouwring in, toen zij zich bewust werden van de symbolische betekenis van de ring. Om zich af te zetten tegen de ‘linksdragende’ katholieken, kozen de protestanten voor de rechtervinger. Hieraan kan men in Nederland vaak zien of iemand katholiek of protestants is. Tegenwoordig wordt de ring vaak, naar Amerikaans gebruik gedragen aan de linkerhand.
 

Gouden trouwringen

Voor gouden trouwringen heeft u bij ons de keus uit de merken R&C, Niessing en Vincent van Hees. Wij adviseren u graag bij het uitzoeken van een ring om de mooiste dag van uw leven compleet te maken! Tegenwoordig wordt door de man ook weleens de keuze gemaakt om een mooi horloge aan te schaffen in plaats van een trouwring.

Kom vrijblijvend bij ons langs in Bussum in onze speciale “trouwkamer” waar wij u graag adviseren en onze collectie laten zien.