Close

De historie van Juwelier Geerling

In 1923 is Joseph Geerling zijn bedrijf gestart op de hoek van de Kerkstraat – Kapelstraat in Bussum. Hij was afkomstig uit Keulen, Duitsland en in 1920 aangekomen in Bussum. Na de eerste wereldoorlog was er voor het grote gezin Geerling niet genoeg werk in de juwelierszaak aan de Eehrenfurtstrasse en zoon Jos ging zijn geluk in Nederland beproeven; hij kwam in dienst als MeisterUhrmacher bij Juwelier Bruns aan de Nassaulaan.

 

Geerling Bussum

 

Al gauw begon het te kriebelen en startte hij zijn eigen bedrijf. Het eerste kasboek met de transactie’s in centen is nog bewaard gebleven. Jos huwde met Corrie Dorrestein en samen kregen ze 9 kinderen. In 1935 verhuisde de winkel naar de huidige lokatie op het Wilhelminaplantsoen, een voormalige slagerij. Alle zoons zijn zelfstandig ondernemer geworden; Ton ging het vak in als horlogemaker en zoon Paul werd opticien, een toen veel voorkomende combinatie in de juweliers wereld. Zus Trees trouwde een horlogemaker en heeft samen met haar man jarenlang in Rotterdam een bedrijf gehad.

In 1962 kwam Ton als firmant in de zaak en huwde met Clara Rigter, zij kregen 4 kinderen waarvan de oudste ook horlogemaker is geworden; Joost Geerling genoot zijn opleiding op de Horlogemakers vakschool in Hoorn. Na zijn verplichte diensttijd werkte hij een jaar voor het Amsterdam Diamant Center op de Dam hoek Rokin en kwam in 1987 in dienst bij zijn ouders om zodoende de kneepjes van het vak te leren en zich voor te bereiden op de overname van het bedrijf. Helaas liep dat anders, zeer onverwacht overleed Ton Geerling in 1987 op 53 jarige leeftijd en stonden Joost en zijn moeder er samen met de verkoopstaf alleen voor.
Sinds 1999 is Joost Geerling eigenaar van de zaak. Samen met zijn vrouw Esther en hun enthousiaste team runt hij de winkel, die door wat veranderingen in de uitstraling en de upgrading van de collecties  het bedrijf maken tot wat het nu is.