x
Reparaties | Juwelier Geerling te Bussum

Reparaties

Wij verlenen via ons atelier alle soorten service aan sieraden en horloges. Een horlogemaker en een goudsmid staan garant voor een goede vakkundige oplossing van uw probleem. Vaak kunnen we u meteen helpen maar soms vraagt een reparatie wat meer tijd. Wij zullen u zo goed mogelijk voorlichten over de duur en de prijs van een reparatie zodat u precies weet wat u te wachten staat.

Eenvoudige horloge en sieraad reparaties kunnen meestal na 5 werkdagen weer afgehaald worden, batterijen plaatsen we regelmatig direct terwijl u wacht tenzij het erg druk is in de winkel dan ligt het horloge later die dag weer voor u klaar.

Het vermaken van nieuwe artikelen, zoals het op maat maken van ringen of een bedel solderen, krijgt de grootste voorrang.

Het schoonmaken en controleren van sieraden is meestal zonder kosten, eventueel advies over een reparatie ook, tenzij wij het moeten opsturen naar een gespecialiseerd atelier. Volgt er geen reparatie dan brengen wij de porto kosten in rekening.

Batterijen

Voor het plaatsen van een batterij in de meeste horloge’s vragen wij vanaf 10,- euro, bij een platte lithium batterij zijn de kosten 9,- euro. De kosten voor het plaatsen van een batterij in een horloge met een meer gecompliceerde kastconstructie komt op 16,–. Indien een horloge voor de batterij wissel naar een gespecialiseerd atelier gaat, bijvoorbeeld ivm waterdicht garantie, krijgt u een prijsopgave.

 

Graveren

Wij verzorgen graveringen voor u in allerlei voorwerpen, dit wordt uitbesteed aan een gespecialiseerd bedrijf. De goederen die wij op maandagmiddag versturen zijn zaterdag’s weer in onze zaak af te halen. Het graveren van de binnenkant van gladde ringen zonder steen doen wij wel in eigen atelier. Bij aankoop van nieuwe ringen is graveren een service die we zonder kosten verlenen.

 

Taxaties

Op verzoek van onze klanten taxeren wij ook sieraden en horloges, deze taxaties kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Vooraf worden de goederen samen met u bekeken en wordt doorgesproken wat voor een soort taxatie er nodig is. Wij zijn geen gecertifeceerde taxateurs in de zin van de wet, maar onze rapporten worden wel door alle verzekeraars geaccepteerd. Joost Geerling heeft de taxatie cursus voor “goederen na 1957” doorlopen.

Groot zilverwerk

Ook op het gebied van reparatie van bestek, kandelaars, schalen en dergelijke kunnen wij u van dienst zijn.

 

Knopen en rijgen

Sinds jaar en dag knopen en rijgen wij in eigen atelier o.a. parel colliers, maar ook voor het rijgen van colliers en armbanden van o.a. bloedkoraal, lapis, etc. kunt u bij ons terrecht. Gerda is de aangewezen persoon voor  een deskundig advies.

 

Verzilveren en vergulden

Dit kunnen wij niet in eigen atelier, maar wij kunnen u wel adviseren en uw goederen doorsturen naar een gespecialiseerd bedrijf; Haveman in Voorburg is een autoriteit op het gebied van verzilveren en vergulden.

 

Klokken

Alle soorten en maten heeft Joost Geerling, Juwelier maar ook horlogemaker, in de 30 jaar dat hij in het vak zit ze aan zich voorbij zien komen. Hij verzorgt de reparaties. Ook komen wij op verzoek aan huis. Vooral voor de ouderen onder ons is dat zeer prettig.